Het appartementencomplex Residence IJmuiderslag ligt vlak aan zee op een duin aan de IJmuiderslag. De weg IJmuiderslag is een rondweg, die vanaf de Herenduinweg o.a. voert naar dit appartementencomplex en Restaurant La Maranda met adembenemend uitzicht over het Kennemer strand, dat hier op z'n breedst is. Dat komt omdat de pieren van het Noordzeekanaal de stroming van de zee hebben veranderd. Het strand dat elders afgeslagen wordt, stroomt met west-zuidwestelijke stroming bij IJmuiden aan.

Het appartementencomplex staat op de oude duinrand en voor je neus wordt nieuw duingebied gevormd. Tussen het oude duingebied en het nieuwe is het binnenmeer kunstmatig aangelegd, waar veel bijzondere vogels broeden en overwinteren. Zowel flora en fauna trekken veel bekijks, want er leven bijzondere dieren en er groeien bijzondere planten, zoals wilde orchideeën.

De achterzijde van het complex maakt deel uit van het Nationaal Park De Kennemerduinen. Reeën, damherten, vossen, zijn veelvuldige bezoekers van het duingebiedje, dat grenst aan de parkeerplaats. Vanaf het appartementencomplex is een bestrate duinafgang naar strandpaviljoen Beach In of een steil voetpad, dat meteen toegang geeft tot het activiteitenstrand. Op dit strand mogen de honden zomer en winter los en is vliegeren, blowkarten en het rijden met kitebuggy's toegestaan.

Vanaf Utrecht of Amersfoort is het een uur rijden naar het IJmuiderstrand. Er is een gereserveerde parkeerplaats voor elk appartement. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een hefboom, maar hier is uiteraard een bedieningsapparaat te verkrijgen.