Zeesluizen IJmuiden

Bunkermuseum

Koningin Emma Rondvaartboot

Voor wandelaars is een verblijf aan de IJmuiderslag het ultieme vertrekpunt voor tochten langs het stand of door de duinen. Een bezoek aan het Bunkermuseum is dan zeker aan te raden.
Bij rustig weer is voor kinderen een wandeling over de pier al spannend en uitdagend, bij een beetje stevige zuidwestenwind een wandeling naar strandpaviljoen Parnassia bij Bloemendaal een aanrader. Kindvriendelijk en apart.
Na een versnapering loop je met de wind in de rug naar huis toe en met een kopje warme chocolademelk voor de haard en een boekje komt iedereen tot rust.
Ook de moeite waard om te bezoeken zijn het Zee- en Havenmuseum, het Pieter Vermeulen museum en het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal dat met de rondvaartboot "de Koningin Emma" is te bereiken.

De mogelijkheden om per fiets de regio te verkennen zijn eveneens legio. Voor de stedenliefhebbers is een tochtje met de Fast Flying Ferry naar de achterzijde van het centraal station een perfecte manier om Amsterdam te bezoeken. Ook Haarlem is een bijzonder aantrekkelijke stad om te winkelen of te bezoeken.
Met de auto bent u binnen een uur in oa. Enkhuizen (Zuiderzeemuseum), Hoorn, Alkmaar en de Zaanse Schans.

Ook kunt u skiën (Snowplanet Spaarnwoude) en golfen (golfbaan Spaarnwoude) in de directe omgeving.

Voor de discogangers is er in het weekend en in de avonduren in Bloemendaal veel vertier.

Zoals gezegd, ligt het activiteitenstrand van IJmuiden pal voor je neus. Bij de jachthaven kunt u blowkarts, buggy's, kitesurf equipment en vliegers kopen of huren. De pier is dé plek om te vissen. Regelmatig komen zeehonden even een kijkje nemen en ook hier zijn er veel vogelaars, die bijzondere meeuwen spotten. Houdt u van meer drukte aan het strand, dan kunt u kiezen voor een korte wandeling naar de strandpaviljoens bij de jachthaven. Houdt u van ruimte, dan is het strand aan de IJmuiderslag dé plek.

Grote Markt HaarlemSpaarnwoudeParnassia aan Zee